מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייה
סגירה

נסיכת הנילוס במנה מעודנת

חומרים ל-4 סועדים:


600 ג’ נסיכת הנילוס
1 כף מרגרינה
1 בצל יבש קצוץ
2 שיני שום כתושות
חצי גזר קטן
1 כוס יין לבן
3 יחידות פלפל אדום
קורט סוכר 
קורט פפריקה חריפה 
מלח

 

אופן הכנה:

  1. פורסים את הדג לפרוסות בעובי 2 ס"מ לערך.
  2. חותכים גס את הפלפלים, מחממים  מעט במחבת על אש גבוהה ושומרים בצד.
  3. מוסיפים למחבת את מרגרינה, בצל ושום ומטגנים. כשמתחיל להזהיב מוסיפים את היין.
  4. מנמיכים את הלהבה, מוסיפים את שאר החומרים ומניחים את הדגים לאידוי.
  5. מכסים למשך כ-15 דקות
  6. מעבירים את הפלפלים לבלנדר, יוצקים את הרוטב מעל, מערבבים בבלנדר, מסננים ומתבלים במלח לפי הטעם
  7. מחלקים את הרוטב לצלחות שהוכנו מראש (רצוי מחוממות).
  8. מניחים את הדגים ומגישים בלווית תפוחי אדמה קטנים מבושלים או פסטה.

* ניתן להוסיף פפריקה חריפה למי שאוהב חריף יותר