נסיכת הנילוס במנה מעודנת
חומרים ל-4 סועדים:
600 ג’ נסיכת הנילוס
1 כף מרגרינה
1 בצל יבש קצוץ
2 שיני שום כתושות
חצי גזר קטן
1 כוס יין לבן
3 יחידות פלפל אדום
קורט סוכר
קורט פפריקה חריפה
מלח
אופן הכנה:
- פורסים את הדג לפרוסות בעובי 2 ס"מ לערך.
- חותכים גס את הפלפלים, מחממים מעט במחבת על אש גבוהה ושומרים בצד.
- מוסיפים למחבת את מרגרינה, בצל ושום ומטגנים. כשמתחיל להזהיב מוסיפים את היין.
- מנמיכים את הלהבה, מוסיפים את שאר החומרים ומניחים את הדגים לאידוי.
- מכסים למשך כ-15 דקות
- מעבירים את הפלפלים לבלנדר, יוצקים את הרוטב מעל, מערבבים בבלנדר, מסננים ומתבלים במלח לפי הטעם
- מחלקים את הרוטב לצלחות שהוכנו מראש (רצוי מחוממות).
- מניחים את הדגים ומגישים בלווית תפוחי אדמה קטנים מבושלים או פסטה.
* ניתן להוסיף פפריקה חריפה למי שאוהב חריף יותר