מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייה
סגירה

דג בירקות שורש

חומרים:


1 דג לחתוך לפרוסות
שמן זית
בצל יבש
קוביות תפוחי אדמה
250 ג’ כרשה 
250 ג’ פטריות שמפיניון
2 כפות אבקת מרק
מלח, פלפל

 

אופן הכנה:

  1. רוחצים את הדג ומסירים ממנו חלקים מיותרים.
  2. מזליפים על הדג מיץ לימון ומפזרים מעט פלפל שחור גרוס גס.
  3. מטגנים את פרוסות הדג כ-2 דקות מכל צד, מעבירים לצלחת.
  4. באותה מחבת, מטגנים בצל יבש פרוס לטבעות, כרשה נקיה פרוסה לטבעות של 1 ס"מ, פטריות שמפיניון וקוביות תפוחי אדמה (בגודל של כ-1 ס"מ).
  5. לאחר השחמת הירקות, מוסיפים כוס מים ואבקת מרק,
  6. מפזרים מעל את פרוסות הדג
  7. מכסים את המחבת ומבשלים כ-15 דקות על אש נמוכה.