דג בירקות שורש
חומרים:
1 דג לחתוך לפרוסות
שמן זית
בצל יבש
קוביות תפוחי אדמה
250 ג’ כרשה
250 ג’ פטריות שמפיניון
2 כפות אבקת מרק
מלח, פלפל
אופן הכנה:
- רוחצים את הדג ומסירים ממנו חלקים מיותרים.
- מזליפים על הדג מיץ לימון ומפזרים מעט פלפל שחור גרוס גס.
- מטגנים את פרוסות הדג כ-2 דקות מכל צד, מעבירים לצלחת.
- באותה מחבת, מטגנים בצל יבש פרוס לטבעות, כרשה נקיה פרוסה לטבעות של 1 ס"מ, פטריות שמפיניון וקוביות תפוחי אדמה (בגודל של כ-1 ס"מ).
- לאחר השחמת הירקות, מוסיפים כוס מים ואבקת מרק,
- מפזרים מעל את פרוסות הדג
- מכסים את המחבת ומבשלים כ-15 דקות על אש נמוכה.