דג בדבש ושמנת
מפתיע איך הדבש משתלב נפלא עם הדג...
חומרים ל-4 סועדים:
כ-800 גרם דג
1 גזר
3 גרגירי פלפל אנגלי
1 פלפלת חריפה יבשה
גבעולי שמיר ללא עלים
1 כוס יין לבן
מלח ופלפל
2 כוסות שמנת צמחית
חצי כפית קמח
1 בצל קצוץ דק
חצי כפית מרגרינה
3 כפות דבש
1 כף מרגרינה נוספת,קרה
אופן הכנה:
- מרתיחים 2 כוסות מים, מוסיפים גזר, פלפל אנגלי, פלפלת שמיר ויין.
- מבשלים 25 דקות ומסננים את הציר.
- מטגנים את הבצל במרגרינה, מוסיפים קמח, מערבבים כדקה ומוסיפים את השמנת הצמחית.
- מערבבים היטב, מרתיחים ומוסיפים חצי מהציר.
- מבשלים כחצי שעה על אש גבוהה, מערבבים מפעם לפעם ומכבים כשכמות הנוזלים בסיר הצטמצמה לחצי.
- במקביל להכנת הרוטב, חותכים את פילה הדג למנות, מסדרים על מחבת, מוסיפים את יתר הציר ומאדים על אש קטנה מאד במשך 10 דקות ללא רתיחה.
- מוסיפים לרוטב את ציר הבישול של הדגים ומרתיחים שוב.
- מסירים מהאש, מוסיפים דבש ומרגרינה קרה ובוחשים היטב
- מניחים על הצלחות את מנת הדג, מכסים ברוטב ומגישים.