מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייה
סגירה

דג בדבש ושמנת

מפתיע איך הדבש משתלב נפלא עם הדג... 

 

חומרים ל-4 סועדים:


כ-800 גרם דג 
1 גזר
3 גרגירי פלפל אנגלי
1 פלפלת חריפה יבשה
גבעולי שמיר ללא עלים
1 כוס יין לבן
מלח ופלפל
2 כוסות שמנת צמחית
חצי כפית קמח
1 בצל קצוץ דק
חצי כפית מרגרינה
3 כפות דבש
1 כף מרגרינה נוספת,קרה

 

אופן הכנה:

  1. מרתיחים 2 כוסות מים, מוסיפים גזר, פלפל אנגלי, פלפלת שמיר ויין.
  2. מבשלים 25 דקות ומסננים את הציר.
  3. מטגנים את הבצל במרגרינה, מוסיפים קמח, מערבבים כדקה ומוסיפים את השמנת הצמחית.
  4. מערבבים היטב, מרתיחים ומוסיפים חצי מהציר.
  5. מבשלים כחצי שעה על אש גבוהה, מערבבים מפעם לפעם ומכבים כשכמות הנוזלים בסיר הצטמצמה לחצי.
  6. במקביל להכנת הרוטב, חותכים את פילה הדג למנות, מסדרים על מחבת, מוסיפים את יתר הציר ומאדים על אש קטנה מאד במשך 10 דקות ללא רתיחה.
  7. מוסיפים לרוטב את ציר הבישול של הדגים ומרתיחים שוב.
  8. מסירים מהאש, מוסיפים דבש ומרגרינה קרה ובוחשים היטב
  9. מניחים על הצלחות את מנת הדג, מכסים ברוטב ומגישים.