דגי קורבינה בסגנון ים תיכוני
חומרים ל-2 מנות
2 דגי קורבינה ללא ראש
מעט פלפל שחור גרוס
כף שום כתוש
צרור ריחן
חמאה
מיץ לימון
שמן זית
אופן הכנה:
- שוטפים את הדג במים קרים, מזליפים על הדגים מיץ לימון ומפזרים פלפל שחור.
- חורצים בגבו של הדג חריצים בעומק של 1 ס"מ במרחק של 4 ס"מ אחד מהשני.
- מכינים משרה מ-2 כפות חמאה, צרור עלי ריחן מופרדים מהגבעולים, שום כתוש ו-2 כפות שמן זית.
- מורחים את הדגים במשרה מבחוץ ומבפנים.
- עוטפים כל דג בנייר כסף ומכניסים את הדגים לתבנית אפייה
- את התבנית מכניסים לתנור שחומם מראש לחום של 200 מעלות ואופים למשך כ-25 דקות.
- מוציאים מנייר הכסף ולהגיש בתוספת תפוחי אדמה מטוגנים.