פילה דג במרווה ועירית
מתכון חגיגי וחומרי גלם זמינים
החומרים:
6 נתחי פילה של דג
חצי לימון סחוט
4 שיני שום כתושות
מלח גס
פלפל גס
שמן זית
עלי מרווה
אופן ההכנה:
- שוטפים את הדג היטב ומספיגים את הנוזלים. מטפטפים מעט מיץ לימון, מלח ופלפל וממתינים מעט.
- משמנים תבנית עם שמן זית, מניחים את התנחים בתבנית, משמנים את הנתחים במעט שמן זית
- מורחים את הדג בשום, מפזרים עלי מרוה, מפזרים מעל מלח ופלפל גס
- מכניסים לתנור שחומם מראש לטמפרטורה של 180 מעלות לחצי שעה
- מפזרים עירית טריה קצוצה לפני ההגשה
מומלץ להגיש עם תפוחי אדמה בעשבי תיבול או אנטי פסטי של קישואים וחצילים