מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייה
סגירה

נסיכת הנילוס ברוטב לבנוני

גירסא למאכל לבנוני וותיק שכולם אוהבים.

 

חומרים ל-4 סועדים:


800 גרם דג נסיכת הנילוס
מיץ מחצי לימון
1 כפית מלח
2 בצלים גדולים פרוסים
2 עגבניות גדולות פרוסות דק
4 כפות שמן זית
50 גרם צנוברים

לטחינה:
1 כוס טחינה גולמית
מיץ מלימון אחד
2 שיני שום כתושות
3/4 כוס מים
1/2 כפית מלח

 

אופן הכנה:

  1. חותכים את הדג למנות נדיבות ומשרים במים עם המלח ומיץ הלימון למשך חצי שעה.
  2. מכינים כלי חסין אש בגודל הדגים בערך, מורחים אותו בשמן זית, מכסים את הקרקעית בבצל פרוס ומסדרים את פרוסות העגבניות מעל.
  3. מוציאים את הדג מהמים, מנערים את המים ומניחים בכלי כשהפרוסות קרובות אך לא נוגעות זו בזו.
  4. מחממים תנור או טוסטר אובן לחום גבוה.
  5. לטחינה סמיכה: מערבבים היטב את כל המרכיבים למרקם חלק. 
  6. יוצקים את הטחינה מעל לדגים, בוזקים את הצנוברים על המנה ואופים לצבע נאה אך לא יותר מרבע שעה.