נסיכת הנילוס ברוטב לבנוני
גירסא למאכל לבנוני וותיק שכולם אוהבים.
חומרים ל-4 סועדים:
800 גרם דג נסיכת הנילוס
מיץ מחצי לימון
1 כפית מלח
2 בצלים גדולים פרוסים
2 עגבניות גדולות פרוסות דק
4 כפות שמן זית
50 גרם צנוברים
לטחינה:
1 כוס טחינה גולמית
מיץ מלימון אחד
2 שיני שום כתושות
3/4 כוס מים
1/2 כפית מלח
אופן הכנה:
- חותכים את הדג למנות נדיבות ומשרים במים עם המלח ומיץ הלימון למשך חצי שעה.
- מכינים כלי חסין אש בגודל הדגים בערך, מורחים אותו בשמן זית, מכסים את הקרקעית בבצל פרוס ומסדרים את פרוסות העגבניות מעל.
- מוציאים את הדג מהמים, מנערים את המים ומניחים בכלי כשהפרוסות קרובות אך לא נוגעות זו בזו.
- מחממים תנור או טוסטר אובן לחום גבוה.
- לטחינה סמיכה: מערבבים היטב את כל המרכיבים למרקם חלק.
- יוצקים את הטחינה מעל לדגים, בוזקים את הצנוברים על המנה ואופים לצבע נאה אך לא יותר מרבע שעה.