מעדן דג בנוסח קלמרי בציפוי פריך ברוטב עגבניות
חומרים ל-4 מנות:
חבילת מעדן דג בנוסח קלמרי בציפוי פריך.
2 עגבניות קלופות,חצויות ואפויות
לרוטב:
200 ג’ זיתים שחורים מגולענים
2 כפות צלפים
4 פילטים אנשובי
2 שיני שום
חצי כוס שמן זית
אופן הכנה:
- אופים את הקלמרי כ-10 דקות בתנור שחומם מראש לחום בינוני, 180 מעלות, או מטגנים מס’ דקות במחבת עם מעט שמן חם.
- מרסקים את מרכיבי הרוטב.במעבד מזון
- מניחים חצי עגבניה אפויה על כל צלחת, מורחים בנדיבות ברוטב הזיתים ומכסים בטבעות קלמרי.
- מזליפים מעל מעט מהרוטב שנותר.