אצבעות סלמון בירקות
החומרים:
פילה סלמון
בצל אחד פרוס לטבעות
2 שיני שום פרוסות
1/2 כוס יין יבש
1/2 צרור פטרוזיליה
2 קישואים פרוסים דק
2 עגבניות קלופות קצוצות
מיץ מלימון אחד
אבקת מרק
ציפורן
מלח ופלפל
עלי ריחן לקישוט
אופן ההכנה:
- שוטפים את פילה הסלמון ומספיגים את הנוזלים. מטפטפים מעט מיץ לימון, מלח ופלפל וממתינים מעט.
- פורסים את הסלמון לאצבעות ארוכות.
- מטגנים בסיר עמוק את טבעות הבצל ושיני שום עד לשקיפות, ומוסיפים 1/2 כוס יין לבן יבש.
- מוסיפים פנימה 1/2 צרור פטרוזיליה קשור, הציפורן ו-4 כוסות מים ומבשלים על אש בינונית במשך כ-5 דקות.
- מוסיפים 2 כפות אבקת מרק ומביאים לרתיחה
- מנמיכים את הלהבה, מוסיפים פרוסות קישוא דקות ומבשלים למשך כ-15 דקות נוספות
- מוסיפים פנימה את העגבניות הקצוצות ואת אצבעות הדג, ומבשלים במשך כ-10 דקות נוספות.
- מקשטים בעלי ריחן.